Inovație clară: Panouri solare cu folie de protecție transparentă

· Știri din Industrie

Plăcile de fond transparente au contribuit la propulsarea și la atragerea atenției asupra unui domeniu nou și interesant al energiei fotovoltaice. Angajarea foliilor de protecție transparente într-un domeniu fotovoltaic care apare rapid - bifacial - a sporit impulsul și atenția acestora.

Veți citi:

1.Tehnologia panourilor solare cu folii de acoperire transparente

2.De ce să alegeți foliile de protecție transparente?

3.Panouri solare cu backsheet transparent în condiții meteo extreme

Tehnologia panourilor solare cu folii de spate transparente

Aceste module solare cu folii de spate transparente sunt capabile să genereze energie din partea frontală și un câștig de energie de până la 20% din partea din spate, folosind o combinație de celule bifaciale mono pasivate cu emițător de contact posterior (PERC) de înaltă eficiență și folie POE pentru foliile de spate.

Durata de viață a unei folii spate transparente bifaciale este de 25 de ani prin utilizarea unui POE rezistent la vapori și a unei folii spate transparente compuse din materiale fluorice. Stratul exterior al foliei de spate transparente include protecție împotriva îmbătrânirii și coroziunii. Folia de spate este acoperită cu un strat de fluor (grosime mai mare de 10 mm) pentru utilizarea în condiții dificile, care previne razele UV, păstrând în același timp proprietățile sale mecanice excepționale. Polioxietilena (POE) este un polimer rezistent la apă care bate EVA datorită lanțului său molecular mai lung și mai stabil și a lipsei de grupe acide.

Este o metodă de creștere a producției de energie a unui sistem fotovoltaic cu o muncă suplimentară minimă, ceea ce, la rândul său, reduce costul nivelat al energiei electrice al sistemului. Cheia popularității sale este simplitatea cu care poate fi fabricat, în special la nivel de celulă. Chiar și PERC poate fi modificat pentru a fi bifacial fără cheltuieli suplimentare, la fel ca orice altă tehnologie mai avansată.

De ce să alegeți folii de suport transparente?

De ce să alegeți folii de suport transparente?

Panourile solare bifaciale cu o folie de protecție transparentă pot atinge aceleași niveluri de producție de energie și de câștig de energie pe partea din spate. Acestea sunt mai ușoare, pot fi instalate în mai puțin timp și vin cu o garanție de putere care durează 25 de ani.

Mai ușor pentru același nivel de producție de energie

1.Mai ușor pentru același nivel de producție de energie

Chiar dacă în prezent există mai multe tipuri de module solare decât în trecut, tendința generală către dimensiuni mai mari și o putere de producție mai mare nu s-a schimbat. Pe măsură ce piesa devine mai mare, crește și greutatea acesteia. Modulul cu backsheet transparent din sticlă este mai ușor decât versiunea cu două straturi de sticlă, iar utilizarea unui backsheet transparent economisește și mai multă greutate pe măsură ce modulul devine mai mare.

De exemplu, produsul nostru Venusun S 410Wp cântărește doar 14 kg, dar panourile solare obișnuite de 410 Wp cântăresc cu 7 kg mai mult. Dacă locuiți într-un apartament și doriți să instalați panouri solare pe balcon, aceste panouri solare mai ușoare sunt cu siguranță mai ușor și mai sigur de agățat de balcon.

Calitate ridicată cu preț competitiv

2. Calitate ridicată cu preț competitiv

O serie de producători de module au optat pentru a utiliza folii de spate transparente ca alternativă. Această tranziție demonstrează că aceste backsheets transparente au un preț mai bun pentru aceeași calitate.

Datorită greutății mai reduse și a ușurinței de instalare și montare, producătorii de module susțin că modulele lor bifaciale pot oferi o rată internă de rentabilitate mai mare și un cost nivelat mai mic al energiei pentru sistemele fotovoltaice cu module bifaciale.

3. Eficiență mai mare la temperaturi de funcționare mai scăzute

Cei mai mulți oameni se preocupă de generarea energiei sale.

Datele unui proiect de plasament fixat pe ciment (tip P) arată că, pe măsură ce crește iradierea, crește și randamentul zilnic al modulului cu folii spate transparente. Odată cu creșterea intensității luminoase primite, diferența de randament energetic între modulul bifacial transparent cu backsheet și modulul din sticlă de sticlă se mărește. Eficiența mai mare a foliei de spate transparente se datorează temperaturii de funcționare mai scăzute a acesteia.

Motivul pentru acest rezultat este, pe de o parte, faptul că modulele de backsheet din polimer sunt "respirabile", permițând umidității să pătrundă în zonele în care căldura este dispersată mai uniform. Acest lucru reduce temperatura de funcționare a celulei cu 5 până la 10 °C, sporind eficiența acesteia.

Pe de altă parte, folia de spate este transparentă la lumina infraroșie, permițând căldurii reziduale de la celulele solare ale modulului să iasă prin spate.

4.Mai ușor de curățat

Deoarece este rezistentă la pete, folia de spate transparentă a unui modul bifacial este mai ușor de curățat și de întreținut decât sticla.

Suprafața unei folii dorsale transparente este puternic împachetată cu atomi de fluor, ceea ce o face extrem de electronegativă. Ca urmare, murdăria de pe suprafața foliei de spate este praf care a fost absorbit fizic în folia de spate. Ploaia spală rapid acest tip de pete, împiedicând acumularea lor pe folia de spate și reducând producția de energie. Picăturile de apă se rostogolesc de pe suprafața hidrofobă a foliei de spate transparente, ceea ce face ca aceasta să fie ușor de curățat.

5.Rezistență la rugină din cauza sării, acizilor și nisipului

Folia de dos transparentă este rezistentă la coroziunea provocată de substanțele sărate și alcaline. Acest lucru face ca modulul TB să fie mai sigur de utilizat în sere, în soluri saline-alcaline și în aplicații agricole fotovoltaice. Stratul superior al foliei spate transparente poate rezista la mai mult de 50L de nisip în cădere. Timp de peste 30 de ani, folia transparentă din spate ar putea fi uzată de nisip într-un deșert.

Panouri solare cu folie de protecție transparentă în condiții meteo extreme

Panouri solare cu folie de protecție transparentă în condiții meteo extreme

1.Sub furtuni cu grindină

Partea frontală a foliei spate transparente bifaciale este realizată din sticlă călită. Sticla călită are o rezistență mai mare la impact, ceea ce o face mai sigură pentru a fi utilizată în locații în care vremea severă, cum ar fi grindina, este răspândită.

2.În condiții de căldură extremă

Puteți utiliza folia de spate transparentă în condiții de căldură extremă, datorită proprietăților sale anti-UV. Comparativ, transmisia UV a sticlei este cuprinsă între 40 și 50%, în timp ce cea a unui backsheet transparent este mai mică de 1%. Deoarece POE cu transparență ridicată este utilizat frecvent pentru modulele bifaciale, folia de spate a modulului poate bloca razele UV și astfel să asigure protecția celulelor și a materialelor de ambalare pe care le conține.

Maysun Solar este specializată în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate încă din 2008. Alegeți din varietatea noastră largă de panouri solare full black, cu ramă neagră, argintii și din sticlă de sticlă care utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled. Aceste panouri oferă performanțe superioare și modele elegante care se integrează perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în numeroase țări! Vă rugăm să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de energia fotovoltaică. Suntem încântați să vă ajutăm.

Referință:

JinkoSolar Launches Bifacial Module with New Transparent Backsheet - News. (2020, July 20).

PV Tech. (2020, March 10). JinkoSolar: Transparent backsheet vs dual glass—- Advantages and disadvantages - PV Tech.

S-ar putea să vă placă și următoarele:

ToateProgresul producției din fabricăMaysun in stocȘtiri Maysun SolarȘtiri din IndustrieCotații de PrețMaysun povestea clientului Bilanțul amprentei de carbon (CO2) a panourilor solare
 Cum se reduce impactul negativ al căldurii extreme asupra invertoarelor solare?