Paste de argint fotovoltaice: Un material cheie pentru industria celulelor solare

· Știri din Industrie

Ce este pasta de argint fotovoltaică?

Pasta de argint fotovoltaică este compusă, de obicei, din pulbere de argint, solvent organic și liant. În procesul de fabricare a celulelor solare, pasta de argint fotovoltaică este acoperită sau imprimată pe suprafața celulei pentru a forma o grilă de electrozi metalici.

Argintul are o conductivitate electrică excelentă și poate oferi o bună cale de transport al electronilor, jucând un rol în colectarea și conducerea electronilor în procesul de conversie a energiei solare în energie electrică în celulele fotovoltaice. Aceste grile conductoare de pastă de argint ajută la colectarea curentului și la transferul acestuia către circuitele celulei, crescând astfel eficiența celulei.

Ce este pasta de argint fotovoltaică?

Care sunt caracteristicile pastei de argint fotovoltaice?

1. Conductivitate ridicată: deoarece argintul este un bun material conducător, pasta de argint fotovoltaică are o conductivitate excelentă, ceea ce ajută la reducerea rezistenței și, astfel, la îmbunătățirea eficienței de colectare a curentului din baterie.

2. Bună aderență: pasta de argint fotovoltaică poate fi fixată ferm pe suprafața plăcii de siliciu pentru a asigura fiabilitatea conexiunii electrice.

3. Proprietăți anti-îmbătrânire: după o proiectare atentă, pasta de argint fotovoltaică poate fi utilizată pe termen lung pentru a menține proprietăți electrice stabile, care nu sunt ușor afectate de mediu.

Care sunt caracteristicile pastei de argint fotovoltaice?

Unde se află pasta de argint fotovoltaică în panoul fotovoltaic?

Pasta de argint fotovoltaică poate fi împărțită în pastă de argint pe partea frontală a panoului fotovoltaic și pastă de argint pe partea din spate, în funcție de locația pastei de argint.

Rolul principal al pastei de argint de pe partea frontală este de a colecta și exporta purtătorii fotogenerate, utilizate în principal în bateria de tip P suprafață luminată și în bateria de tip N pe ambele părți, care este principalul produs de pe piața actuală;

Pasta de argint de pe partea din spate joacă în principal rolul de aderență și este utilizată mai ales pe partea iluminată din spate a celulelor de tip P.

Prin urmare, pasta de argint de pe partea din față a panourilor fotovoltaice necesită un nivel mai ridicat al procesului de producție și al conductivității electrice.

În funcție de clasificarea temperaturii de sinterizare, care sunt tipurile de pastă de argint fotovoltaică?

Pasta de argint fotovoltaică poate fi clasificată în pastă de argint de temperatură înaltă și pastă de argint de temperatură joasă în funcție de temperatura de sinterizare. Pasta de argint de înaltă temperatură, care este utilizată în general în bateriile BSF și PERC, este principalul produs de pe piața actuală, Conform datelor CPIA (Chinese PHOTOVOLTAIC INDUSTRY ASSOCIATION), pasta de argint de înaltă temperatură actuală a reprezentat mai mult de 98% din oferta totală de pastă de argint;

Maysun produce panouri solare, care sunt foarte populare în rândul clienților.
Acestea sunt panouri solare PERC instalate pe acoperișul unui client german, faceți clic pe imagine pentru a afla mai multe.

În funcție de clasificarea temperaturii de sinterizare, care sunt tipurile de pastă de argint fotovoltaică?

Pasta de argint la temperatură scăzută este utilizată în general în bateriile cu heterojoncțiune HJT. Odată cu creșterea cotei de piață a bateriilor heterojoncționale HJT, cererea de pastă de argint de joasă temperatură va inaugura o creștere rapidă.

Faceți clic pentru a afla ce este HJT

Este costul pastei de argint fotovoltaice foarte scump?

Pasta de argint fotovoltaică este compusă în principal din pulbere de argint de înaltă puritate, pulbere de sticlă și materii prime organice, produse prin amestecare, pastă de laminare și alte procese. Pasta de argint pozitivă este un produs bazat pe o formulă; ingredientele precise afectează legăturile ulterioare, care, la rândul lor, afectează pulberea de argint. Din perspectiva structurii costurilor, costul pulberii de argint reprezintă peste 98%, dar din perspectiva performanței, performanța pulberii de argint afectează în mod direct rezistența materialului electrodului, afectând astfel eficiența conversiei fotoelectrice. Vitrosul ca fază de legătură, la temperaturi ridicate pentru a dizolva pulberea de argint și rearanjarea acesteia, calitatea pulberii de sticlă a contactului ohmic argint-siliciu al mașinii de sinterizare a pulberii de argint joacă un rol decisiv.

Care este direcția viitoare de dezvoltare a pastei de argint fotovoltaice?

Pulberea de argint neregulată va duce la o energie superficială excesivă, la rugozitatea particulelor, la formarea ușoară de aglomerări și la dificultatea de a o dispersa uniform în mediu, ceea ce va face ca pelicula de argint sinterizată să fie foarte poroasă și să crească rezistența. Pulberea sferică de argint are o suprafață specifică mică, o dispersie mai bună, imprimarea cu netezime, iar filmul conductor are o structură densă, astfel încât pulberea sferică de argint este o producție de pastă de argint de materii prime utilizate mai mult, dar pulberea sferică de argint este ușor de format un punct de contact, sinterizarea după contracția sferei, creșterea golurilor și impactul conductivității electrice, astfel încât direcția viitoare a cercetării este pentru diferitele forme ale amestecului de pulbere de argint pentru a consolida performanța pastei de argint.

Maysun Solar produce panouri solare de înaltă calitate din 2008. Avem o gamă largă de bunuri. În plus față de țigle, avem panouri solare all black, cu geam dublu și alte tipuri de panouri solare care utilizează tehnologii precum half-cut, MBB și IBC. Aceste panouri solare au performanțe excelente și un aspect elegant, astfel încât se pot potrivi cu orice clădire. Maysun Solar a reușit să înființeze birouri și depozite în multe țări și să colaboreze cu mari instalatori pe termen lung. Dacă doriți cele mai recente prețuri ale modulelor sau dacă aveți orice alte întrebări despre fotovoltaice, nu ezitați să ne contactați.

S-ar putea să vă placă și:

Politicile de subvenționare a energiei fotovoltaice (PV) din țările europene
Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare
Știți care este importanța curățării panourilor solare?