Cât de lungă este perioada de recuperare a investiției pentru instalarea unei centrale fotovoltaice la domiciliu?

· Știri din Industrie

După criza energetică din 2022, energia solară s-a impus ca o sursă de energie curată și ecologică. Instalarea unui sistem fotovoltaic casnic este o modalitate eficientă de a valorifica energia solară, însă costurile investiției inițiale sunt ezitante. De fapt, panourile solare pot fi o investiție foarte rentabilă.

broken image

Care este perioada de recuperare a investiției PV?

Perioada de recuperare a investiției într-o instalație fotovoltaică este timpul necesar pentru a economisi la factura de electricitate atât cât ați plătit pentru sistemul de panouri solare. Considerăm că este un calculator care vă poate ajuta să determinați cât timp va dura până când investiția inițială în energie solară va fi rentabilă.
Puteți calcula perioada de recuperare a investiției fotovoltaice pornind de la costul total al instalării panourilor solare, minus orice stimulente sau subvenții primite. Apoi împărțiți costul rămas la suma pe care o economisiți la factura lunară de electricitate până când ajungeți la suma pe care ați cheltuit-o inițial. Exemplu.
15.000 EUR (costul de instalare a unui sistem fotovoltaic casnic) - 5.000 EUR (subvenția sau stimulentul primit) = 10.000 EUR costul investiției
Presupunând că putem economisi 1.250 EUR pe an (sistemul fotovoltaic reduce costurile de energie cu aproximativ 100 EUR pe lună x 12 luni), atunci costul investiției de 10.000 EUR / 1.250 EUR de economii anuale de costuri energetice = 8 ani perioadă de recuperare a investiției în sistemul fotovoltaic.

broken image

Desigur, acest calcul este doar o estimare a cât de lungă sau scurtă ar fi perioada de recuperare a investiției în cazul în care costurile energiei electrice nu ar crește, sistemul fotovoltaic ar trebui, de asemenea, întreținut și curățat și nu ar exista opțiunea de conectare la rețea.
O instalație fotovoltaică bine concepută se amortizează în medie în 7-9 ani. Atunci când o companie face o ofertă, aceasta oferă de obicei consumatorului o perioadă simulată de recuperare a investiției.

broken image

Cum să alegeți modul de funcționare a sistemului fotovoltaic de uz casnic 

Există trei opțiuni pentru conectarea energiei solare fotovoltaice la rețea.
1. toată autogenerarea (toată energia electrică produsă este destinată consumului propriu), venitul total = tarif local X toată energia electrică produsă + subvenție
2. Autogenerare cu surplusul de electricitate care se pune online (prioritatea este acordată utilizării proprii, surplusul de electricitate se vinde statului), venitul total = electricitate autogenerată X prețul local al electricității + electricitate online X prețul de vânzare + subvenții
3. Toată energia electrică este pusă în funcțiune (toată energia electrică produsă este vândută statului), venitul total = prețul energiei electrice vândute X toată energia electrică produsă
Cea de-a doua opțiune este în general aleasă pentru producția de energie solară domestică, și anume energia electrică autogenerată pentru autoconsum și surplusul de energie electrică online. Puteți instala o baterie pentru a stoca energia electrică sau puteți utiliza energia electrică direct de la rețeaua națională în timpul nopții, atunci când nu o puteți produce. De asemenea, puteți verifica dacă țara sau regiunea dumneavoastră are o subvenție pentru energia fotovoltaică; unele țări au o subvenție pe kWh sau un bonus unic, astfel încât să puteți calcula costul energiei electrice.

broken image

Cum aleg un sistem fotovoltaic pentru casa mea?

Maysun Solar a oferit un ghid complet pentru achiziționarea unui sistem fotovoltaic, care poate fi găsit în articolul nostru, făcând clic pe butonul de mai jos.

Acestea sunt două ghiduri complete pentru cumpărarea de panouri solare, care cu siguranță vă vor aduce mai aproape de panourile fotovoltaice și vă vor clarifica orice îndoială pe care o aveți!

Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să cumpărați panouri solare de înaltă calitate, nu ezitați să contactați Maysun Solar.