Raportul de Prețuri al Lanțului de Aprovizionare din Industria Fotovoltaică

 

3 0 august-3 septembrie

· Cotații de Preț

 

Siliciu Solar 

Prețurilesiliciului au continuat să crească în această săptămână, prețurile pentrumaterialele monocristaline și policristaline prezentând ambele o tendință decreștere. Unele dintre întreprinderile de prim rang de pe piața siliciului ausemnat comenzi pentru luna septembrie și, conform situației tranzacțiilor,există semne de creștere semnificativă a cantității de comenzi. În ceea ceprivește oferta de pe piață, unele întreprinderi din aval acceptă un grad maimare, luând pozitiv, pentru a promova monocristalinul din această săptămână cumaterial raportat până la 31,94USD / KG, policristalin cu material raportatpână la 15,82RMB / KG.   

Observațioperațiunea de producție și expedierea legăturii de siliciu, cele douăsprezeceîntreprinderi de siliciu din China în producție, în septembrie China, două sautrei întreprinderi au planuri de întreținere, afectând o cantitate mică deproducție de siliciu. Capacitatea de producție de peste mări, planul derevizuire a originii malaysiene amânat pentru trimestrul al patrulea, pentru aasigura o aprovizionare stabilă cu siliciu în septembrie, dar în prevenirea șicontrolul epidemiei afectează ciclul de livrare, iar prețurile de transportmaritim sunt dificil de scăzut sub rolul dublu al prețurilor de siliciuimportate sunt încă la un nivel ridicat.   

Piața globală desiliciu, rata de pornire în aval crește rapid și cererea de stocare, accelerândpiața de siliciu la supraofertă, inclusiv metalul de siliciu, materiile primede siliciu sunt, de asemenea, în creștere în preț, întreprinderile de siliciusunt mai dispuse să crească. Unele întreprinderi de materiale feedback, comenzide săptămâna aceasta după semnarea, inventarul rămas nu are mult, dacăsăptămâna viitoare există o cerere continuă pentru comenzi în vrac, prețurilede pe piața de siliciu vor continua să crească.   

Plachete Solare 

Săptămânaaceasta, companiile producătoare de plăci de siliciu au continuat să îșimajoreze cotațiile, iar căldura pieței a accelerat creșterea. Având în vederecă principalele companii și-au majorat ofertele, majoritatea companiilorproducătoare de wafer au urmat exemplul și au încheiat contracte. Odată curevenirea cererii de plachete de siliciu în aval, comenzile de pe piață aucrescut semnificativ, iar unele companii și-au majorat ratele de pornire pentrua face față cererii în creștere de pe piață. În prezent, cele douăîntreprinderi de prima linie de plăci de siliciu își recuperează rapid ratelede demarare, iar noua capacitate de expansiune a plăcilor de siliciu continuăsă fie lansată, segmentul plăcilor de siliciu intrând într-o nouă fază deconcurență corporativă. Se preconizează că, în condițiile unei piețe cu oofertă restrânsă de siliciu, prețurile plăcilor vor rămâne dominate decompaniile producătoare de plăcuțe cu o ofertă stabilă de siliciu și odisponibilitate adecvată de materiale.   

În ceea ceprivește plachetele policristaline, din cauza resurselor policristalinelimitate de pe piață, odată ce piața are cerere de policristaline, oferta depolicristaline este ajustată imediat. În comparație cu plachetelemonocristaline, plachetele policristaline sunt foarte flexibile, prețurilevariind aproape de la o zi la alta, iar prețurile de pe piața policristalină aucrescut în această săptămână la 0,33USD/wafer și 0,293USD/wafer în țară și înstrăinătate.   

Celule Solare 

Prețul celulelora crescut ușor în această săptămână. În timp ce o companie lider pe segmentulde celule și-a anunțat prețurile pentru luna septembrie, produsele cu celule aucrescut cu 0,003-0,004USD/W. Dintre diferitele tipuri de produse ale companieilider, prețurile G12 au crescut mai lent decât cele ale celulelor M6, prețurilecelulelor G1 au rămas stabile, iar oferta de produse policristaline a fostanulată. Reflectând adaptarea liderului la schimbările în sincronizarea cereriipentru a promova procesul de piață de dimensiuni mari, 160 de dimensiuni subproducția de masă a produsului la nevoile de personalizare.   

În ceea ceprivește celulele policristaline, cererea de pe piața de peste mări a continuatsă se elibereze, costurile materiilor prime din amonte continuă să crească,împingând prețul celulelor policristaline în țară și în străinătate la 0,124USD/W și 0,109USD/W în această săptămână.   

Deoarece celulaactuală este limitată de prețurile materiilor prime din amonte, presiuneacosturilor rămâne ridicată. Actuala rundă de prețuri ajustate de conducere, afost în curentul principal al ofertei actuale a pieței, nu a condus tendința decreștere. În prezent, întreprinderile din aval au încă o atitudine mai evidentăde așteptare și de așteptare față de piața de celule, iar febra comenzilor ascăzut ușor. Pe baza sprijinului cererii terminale, se așteaptă ca prețulpieței de celule să aibă o ușoară ajustare în sus.   

Module Fotovoltaice 

Fluctuațiileofertelor de componente din această săptămână, prețurile de pe piațacomponentelor au crescut în general. Datorită eliberării recente a materialelorauxiliare componente au crescut semnalul, întreprinderile componente au începutsă se miște, ca o primă linie de întreprinderi componente au anunțat prețul dinseptembrie, acceptarea pieței sau îmbunătățirea treptată. Un număr mic decompanii au încercat să crească prețul modulelor monocristaline M6 cu0,004-0,005USD/W, dar volumul tranzacțiilor a fost mic. În ceea ce priveștemodulele policristaline, tranzacțiile de pe piață din această săptămână suntmai mari, iar livrările sunt mai ușoare. De la materialele auxiliarecomponente, de către alte industrii cererea de impact de revenire a cererii,filmul fotovoltaic și prețurile materiilor prime backsheet pe toată linia,pentru a promova filmul PV EVA și prețurile backsheet sincronizate în sus,întreprinderile mici și mijlocii de componente din cauza volumului este mic,achiziționarea de materiale auxiliare componente de negociere este relativdezavantajoasă, sau va afecta progresul producției de componente într-o anumitămăsură.   

Sticlă Fotovoltaică 

În această săptămână,prețul general al pieței este încă stabil. Prețurile sticlei fotovoltaice de3,2 mm sunt de 3,26-3,57USD/㎡, iar prețurile sticlei fotovoltaice de 2,0 mmsunt de 2,64-3,10USD/㎡. Întreprinderile mici și mijlocii sunt relativflexibile în ofertele lor, iar unele comenzi pentru luna septembrie suntnegociate cu o mică creștere de 0,16-3,31USD/㎡.