Profitul modulelor fotovoltaice a scăzut din nou din cauza creșterii continue a prețului materialelor de siliciu solar, iar prețul modulelor va crește din nou?

· Cotații de Preț

 

 

 

Aproape de sfârșitul lunii februarie, unele companii de materiale de siliciu solar au început să vorbească despre comenzi în martie. Este de așteptat ca producția de materiale de siliciu solar în martie să nu satisfacă așteptările din cauza întreținerii liniei de producție și extinderii capacității de producție. crește, cererea de materiale de siliciu solar va crește, decalajul dintre cerere și ofertă încă există, iar prețurile comenzilor pe termen lung și comenzilor în vrac au crescut în diferite grade.

Observați producția, operarea și livrarea materialelor de siliciu solar. În această săptămână, 13 companii de materiale de siliciu solar din China sunt în producție, iar una dintre ele nu a finalizat întreținerea liniei. Există, de asemenea, o companie de materiale de siliciu solar în străinătate, care este în curs de linie întreținere.volumul a scăzut. Este de așteptat ca comenzile pe termen lung din martie să fie semnate în aproape două săptămâni, iar materialul de siliciu solar va fi întotdeauna la un preț ridicat în martie.

 

Siliciu solar

Recent, LONGi a anunțat o nouă rundă de cotații.Față de ultima cotație, prețul plăcilor solare de siliciu de diferite dimensiuni a crescut cu 0.0475~0.0554 USD/PC, o creștere de 5.7~6.1%. Săptămâna aceasta, prețul tranzacției mainstream al M6 a crescut la aproximativ 0.847 USD/PC, prețul tranzacției mainstream al M10 a crescut cu 2.38% la aproximativ 1.02 USD/PC, iar prețul tranzacției mainstream al G12 a crescut la aproximativ 1.346 USD/PC. Cererea de pe piața finală este puternică, iar rata de funcționare a companiilor de celule solare din aval a crescut, conducând la cererea de plachete de siliciu solar.Producția de plachete de siliciu solar este afectată de aprovizionarea insuficientă cu materiale de siliciu solar și de ciclul de producție al liniilor de producție după ce rata de funcționare a crescut, rezultând o producție limitată și o aprovizionare strânsă.În prezent, rata de funcționare a întreprinderilor de primul nivel a crescut la aproximativ 75%, iar rata de funcționare a întreprinderilor integrate a rămas, de asemenea, la 80%-100%. Dacă cererea terminalelor continuă să crească, se așteaptă ca rata de utilizare să crească în continuare.

 

napolitană solară

Prețul de tranzacționare general al celulelor solare M6 în această săptămână este de aproximativ 0.172 USD/W, prețul de tranzacție general al celulelor solare M10 este de aproximativ 0.177 USD/W, iar prețul de tranzacție general al celulelor solare G12 este de aproximativ 0.179 USD/W. Cererea de terminale este foarte fierbinte pentru comenzile de celule solare, iar unele companii de celule solare au încercat să-și ajusteze cotațiile.Companiile de module fotovoltaice au încă stocuri în anul precedent și nu acceptă creșterea prețurilor. Mai mult, recenta fotovoltaică cotațiile modulelor au fost stabile și nu există mult loc pentru creșterea cotațiilor de celule solare.În plus, prețul plăcilor de siliciu solar din amonte continuă să crească, iar profitabilitatea companiilor de celule solare este relativ scăzută.

 

celula solara

Prețurile rămân stabile Prețul de tranzacționare general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166 mm este de aproximativ 0.293 USD/W, prețul de tranzacție general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 182 mm este de aproximativ 0.297 USD/W, iar prețul de tranzacție general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 210 mm este de aproximativ 0 USD. 297/W.

Pe 21 februarie, Huadian Group a deschis licitații pentru achiziția de module fotovoltaice și cadre de invertor în 2022. Cel mai mare preț de deschidere a ofertei a fost de 0.302 USD/W, cel mai mic preț a fost de 0.286 USD/W, iar cotația medie a fost de 0.294 USD/W. În prezent, graba în străinătate pentru livrarea echipamentelor se apropie de sfârșit, iar proiectele de bază pe scară largă ale Chinei continuă să avanseze. Multe companii au început licitațiile pentru achiziții, iar cererea este relativ fluidă. Afectate de creșterea prețurilor din lanțul principal al industriei și materiale auxiliare, unele companii de module fotovoltaice au crescut temporar prețurile, dar volumul tranzacțiilor nu a fost evident situația de război.

În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a rămas practic stabil în această săptămână, iar majoritatea companiilor de sticlă au executat în principal precomenzi. În această săptămână, prețul de tranzacționare general al sticlei cu o grosime de 3.2 mm este de aproximativ 4.28 USD/㎡, iar prețul de tranzacție general al sticlei cu o grosime de 2.0 mm este de aproximativ 3.329 USD/㎡. Afectate de creșterea prețului materiilor prime, marja de profit a sticlei fotovoltaice a devenit mai mică în prezent, iar unele companii întârzie aprinderea după ce cuptorul este construit pentru a aștepta și a vedea tendința pieței.

 

Module fotovoltaice

 

Săptămâna aceasta, din cauza cererii terminale puternice și a ofertei și cererii strânse de siliciu solar, prețurile atât la siliciu solar, cât și la plachetele solare au crescut ușor.

Cu toate acestea, din cauza marjei de profit comprimate a modulelor fotovoltaice, am încercat să ajustam prețul, dar volumul pieței nu a fost evident. Preturile raman stabile.

Este de așteptat ca prețul modulelor fotovoltaice să rămână stabil săptămâna viitoare, dar nu este exclusă posibilitatea unei creșteri lente.Se speră ca clienții cu proiecte să se aprovizioneze cât mai curând posibil pentru a reduce pierderea de costuri cauzată de creșterea continuă a prețurilor.