Datorită creșterii continue a prețurilor materiilor prime, marja de profit a modulelor fotovoltaice a devenit mai mică, iar prețul a rămas stabil

· Cotații de Preț

 În cazul cererii așteptate și a prețurilor în creștere, companiile de napolitane solare de siliciu au încă o cerere puternică pentru materiale de siliciu solar.Unele companii de materiale de siliciu solar au finalizat practic comenzi pe termen lung în martie.Din cauza deficitului actual de aprovizionare, există și o numărul mic de comenzi în aprilie.Prețurile mainstream au rămas practic stabile, în timp ce prețurile unor comenzi dispersate au crescut.Observând operațiunea de producție și situația de expediere a legăturii de material de siliciu, există 13 companii interne de polisiliciu care produc polisiliciu, dintre care una este în curs de întreținere într-o linie separată, iar două companii de materiale de peste mări sunt afectate de factori precum întreținerea și transportul. a estimat că volumul importurilor de materiale de siliciu solar în martie va scădea. Este de așteptat ca la sfârșitul lunii martie, deoarece majoritatea comenzilor pe termen lung pentru materiale de siliciu solar au fost semnate, nu mai există prea multe disponibile pentru vânzare pe piață, iar prețurile de tranzacție ale unor comenzi urgente vor crește, iar prețul a materialelor de siliciu solar va menține o tendință ascendentă stabilă.

Siliciu solar

 

Recent, LONGi a anunțat din nou o creștere a prețului plăcilor solare de siliciu.Față de cotația din luna precedentă (22 februarie), napolitanele de siliciu solar de dimensiunea 182MM au crescut cu 0.03 USD/W, o creștere de 3.08%. Companiile de napolitane de siliciu solar și-au crescut și prețurile.După creșterea prețului, tranzacția de pe piață este încă relativ lină. Săptămâna aceasta, prețul tranzacției mainstream al M6 a crescut la aproximativ 0.86 USD/buc, prețul tranzacției mainstream al M10 a crescut cu 2.15% la aproximativ 1.04 USD/buc, iar prețul tranzacției mainstream al G12 a crescut la aproximativ 1.38 USD/ bucată. După sfârșitul anului, va exista o cerere continuă de la terminal, iar achiziția de către piață de plachete solare de siliciu și celule solare nu a încetinit. Întreprinderile de napolitane au reluat activitatea, iar producția a crescut treptat. Oferta de siliciu solar suprapus materialele sunt limitate, producția este limitată, oferta este insuficientă și prețul este susținut.Se așteaptă ca prețul vaferelor solare de siliciu să crească în continuare pe termen scurt.

 

napolitană solară

 

 Săptămâna aceasta, prețul de tranzacție general al celulelor solare monocristaline M6 a fost de aproximativ 0.17 USD/W, prețul de tranzacționare al celulelor solare M10 a crescut la aproximativ 0.18 USD/W, o creștere de aproximativ 1.79%, iar prețul tranzacției mainstream de Celulele solare G12 au fost de 0.18 USD/W sau cam asa ceva. După ce Tongwei a crescut prețul celulelor solare săptămâna trecută, Tongwei a continuat să crească prețul celulelor solare în această săptămână.Cea mai recentă cotație a celulelor mono PERC 182 a fost de 0.18 USD/W, o creștere de 0.002 USD/W; cea mai recentă cotație de celule mono PERC 210 a fost de 0.16 yuani/W, în creștere cu 0.003 USD/W. Odată cu lansarea treptată a proiectelor precum instalarea bazelor interne de energie eoliană și solară, cererea de celule solare și module fotovoltaice pentru stocare continuă.În luna martie au început să fie negociate noi comenzi una după alta.atitudine de așteptare.

celula solara

 

Module fotovoltaice: prețurile rămân stabile în generalPrețul de tranzacție general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166 mm este de aproximativ 0.29 USD/W, prețul de tranzacționare al modulelor fotovoltaice monocristaline de 182 mm este de aproximativ 0.3 USD/W, iar prețul de tranzacție al modulelor fotovoltaice monocristaline de 210 mm este de aproximativ 0.3 USD/ W. Raportul de lucru guvernamental din 2022 subliniază că este necesar să se promoveze în mod ordonat atingerea maximă a emisiilor de carbon și neutralitatea emisiilor de carbon, să se promoveze transformarea energiei cu emisii scăzute de carbon, să se promoveze planificarea și construcția de baze eoliene și fotovoltaice la scară largă și să le susțină sursele de energie reglementate, și îmbunătățirea capacității rețelei de a absorbi generarea de energie din surse regenerabile. Recent, au fost lansate treptat proiecte precum instalarea de baze interne eoliene și solare la scară largă, crescând cererea de module fotovoltaice.Deși există semne de scădere a cererii de peste mări, este de așteptat ca cererea să continue până la sfârșitul anului. Martie. În prezent, din cauza creșterii prețurilor materiilor prime și materialelor auxiliare în lanțul industrial, costul modulelor fotovoltaice a crescut, iar marja de profit s-a redus și mai mult Având în vedere acceptarea operatorilor de proiecte terminale, este dificil pentru prețul modulelor să crească semnificativ.În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a fost practic stabil săptămâna aceasta.Prețul de tranzacționare general al sticlei cu o grosime de 3.2 mm în această săptămână a fost de aproximativ 4.25 USD/㎡, iar prețul de tranzacție general al sticlei cu o grosime de 2.0 mm a fost de aproximativ 3.3 USD/㎡. Sticla fotovoltaică a continuat să se dezvolte în mod constant sub cotația relativ stabilă a modulelor recent.

Module fotovoltaice

prognoza de saptamana viitoare

Este de așteptat ca prețul modulelor fotovoltaice să rămână stabil săptămâna viitoare, dar nu este exclusă posibilitatea unei creșteri lente.Se speră ca clienții cu proiecte să se aprovizioneze cât mai curând posibil pentru a reduce pierderea de costuri cauzată de creșterea continuă a prețurilor.