Situația prețurilor lanțului industriei fotovoltaice este clară, iar creșterea prețului modulelor fotovoltaice a fost acceptată

· Cotații de Preț

 

 Deoarece majoritatea comenzilor de materiale de siliciu solar au fost semnate în martie, nu au mai rămas multe materiale de vânzare.Săptămâna aceasta, întreprinderile de materiale de siliciu solar au livrat în principal precomenzi și au existat puține tranzacții pe piață și doar câteva companiile au semnat ordine dispersate. În prezent, progresul lansării de noi capacități de material de siliciu solar nu este la înălțimea așteptărilor, în timp ce eliberarea de noi capacități la nivelul plăcilor solare de siliciu se accelerează.Cuplată cu rata de funcționare ridicată a părții plachetelor de siliciu solar, oferta de material de siliciu solar este încă insuficient.Prețurile vaferelor au crescut, iar prețurile materialelor de siliciu solar au devenit mai acceptabile.Observând operațiunea de producție și expedierea materialelor de siliciu solar, companiile anterioare de întreținere din linia rotundă au început să reia treptat funcționarea normală, dar în aprilie, companiile interne de materiale de siliciu solar au un plan de întreținere de două luni, iar companiile de materiale de siliciu solar de peste mări au întreținere Și logistica de transport maritim nu a revenit încă la normal, este de așteptat ca creșterea aprovizionării cu materiale de siliciu solar în aprilie să fie în continuare limitată.

Siliciu solar

 Prețul tranzacției mainstream al M6 este de aproximativ 0.86 USD/buc, prețul tranzacției mainstream al M10 este de aproximativ 1.04 USD/buc, iar prețul tranzacției mainstream al G12 este de aproximativ 1.39 USD/buc. Recent, din cauza intensificării epidemiei în diverse locuri, rata de funcționare și logistica unor întreprinderi au fost afectate într-o anumită măsură. Există, de asemenea, o lipsă de nisip de cuarț, materie primă a creuzetului cu tijă de un singur cristal și unele mari. Napolitanele de siliciu solare de dimensiunea - sunt insuficiente.Comenzile, în cazul în care aprovizionarea ulterioară insuficientă de creuzete va avea un impact asupra procesului de tragere a tijei, va agrava situația de lipsă de aprovizionare, iar prețul napolitanelor de siliciu solar poate crește în continuare.

napolitană solară

 Prețul de tranzacție general al celulelor monocristaline M6 este de aproximativ 0.17 USD/W, prețul de tranzacție general al celulelor M10 este de aproximativ 0.18 USD/W, iar prețul de tranzacție general al celulelor G12 este de aproximativ 0.18 USD/W. Recent, situația de joc dintre amonte și aval a devenit treptat clară.În urma creșterii prețului celulelor solare la începutul lunii martie, partea modulelor fotovoltaice a acceptat succesiv creșteri de preț, iar prețurile ridicate și mici ale celulelor solare au crescut. Cu o cerere mai mică, este de așteptat ca prețul celulelor solare să fie stabil în continuare.

celula solara

 În această săptămână, prețul de tranzacționare general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166 mm a crescut la aproximativ 0.29 USD/W, prețul de tranzacționare general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 182 mm a crescut ușor la aproximativ 0.3 USD/W, iar prețul de tranzacție general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 210 mm a crescut cu 1.06% la 0.3 USD/W sau cam asa ceva. Recent, Shandong Electric Power Engineering Consulting Institute Co., Ltd. a deschis oficial licitația pentru cadrul modulelor fotovoltaice în 2022. Judecând după prețul licitației, cotațiile modulelor fotovoltaice cu o singură față de 182MM și 210MM sunt între 0.28 USD/W -0.3 USD/W. După o perioadă de gaming, piața terminalelor a acceptat treptat creșterea prețului modulelor fotovoltaice.Atât cotațiile centralizate, cât și cele distribuite au crescut, iar prețul mediu de tranzacție a crescut.Cu toate acestea, unii dezvoltatori de proiecte încă iau o așteptare și- vezi atitudinea.În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a continuat să rămână stabil în această săptămână.Prețul de tranzacționare general al sticlei cu o grosime de 3.2 mm în această săptămână a fost de aproximativ 4.24 USD/㎡, iar prețul de tranzacție general al sticlei cu o grosime de 2.0 mm a fost de aproximativ 3.3 USD/㎡. Săptămâna aceasta, companiile din sticlă au încercat să-și ridice cotațiile, dar piața sticlei a fost suficient de aprovizionată în ultima perioadă, iar acceptarea creșterii prețului sticlei pe segmentul modulelor fotovoltaice este scăzută.În prezent, prețul sticlei continuă să rămână. grajd.

Module fotovoltaice

 

prognoza de saptamana viitoare

Este de așteptat ca prețul modulelor fotovoltaice să continue să crească săptămâna viitoare.Se speră ca clienții cu proiecte să se aprovizioneze cât mai curând posibil pentru a reduce pierderea de costuri cauzată de creșterea continuă a prețurilor.