Sticla panourilor fotovoltaice este ușor de deteriorat de acești factori

Panourile fotovoltaice sunt compuse dintr-un produs tehnologic format dintr-o celulă, un suport EVA, panouri de sticlă și alte componente presate împreună. Toată lumea ar trebui să acorde atenție protecției panoului fotovoltaic în timpul procesului de achiziție și de transport și instalare, în caz contrar se va produce spargerea sticlei panoului fotovoltaic, ceea ce va duce la pierderi inutile de costuri. Apoi, acest articol va enumera câteva dintre motivele care pot cauza spargerea suportului de sticlă al panourilor fotovoltaice, pentru a atrage atenția asupra protecției panourilor fotovoltaice.

broken image

Caracteristicile panourilor fotovoltaice din sticlă:

Sticla fotovoltaică are caracteristicile unui raport ridicat de transmitere a energiei solare, un raport de absorbție scăzut, un raport de reflexie scăzut și o rezistență ridicată. Calitatea sticlei fotovoltaice determină în mod direct performanța produsului, eficiența și durata de viață a modulelor fotovoltaice, astfel încât certificarea tehnică a sticlei fotovoltaice este mai strictă și mai complexă.
Cauzele ruperii foii de sticlă din spate:
1. Factori de construcție
În timpul funcționării PV, suprafața modulului atinge accidental obiecte ascuțite în timpul manipulării modulelor PV.
Construcția și instalarea centralei electrice în timpul perioadei de construcție nu este standardizată, lovind componentele.
La ajustarea poziției de instalare a modulului PV, a fost utilizată o metodă greșită de lovire a modulului.
2. Factori de mediu
Centrala fotovoltaică de munte din cauza terenului complex, muntele a căzut cu pietre, s-a spart în sticla modulului.
O parte din natura terenului este pe partea moale, fundația suportului se scufundă, provocând deformarea suportului, deoarece suportul prin blocul de presiune și modulul fixat, modulul este supus la stres, extrudarea cadrului de margine a provocat spargerea sticlei.
În locurile în care există furtuni de nisip, dacă întreaga fundație a suportului nu este deosebit de puternică, modulul poate fi ridicat cu ușurință și poate provoca spargerea întregului geam după cădere.

broken image

3. Factorii componenți
Componentele sunt realizate din sticlă securizată, care are o anumită rată de autodistrugere. În plus, în cazul în care există defecte de calitate, cum ar fi pietre, impurități, bule și alte defecte, în special impurități în sticlă, este punctul slab al sticlei temperate, este, de asemenea, o concentrare de stres, dilatare termică și contracție a mediului dur, predispus la autoexplozie; în ciuda acestui fapt, industria are, de asemenea, o anumită înțelepciune convențională, unii producători de baterii pentru a face față realității obiective, permițând furnizorilor de sticlă să furnizeze sticlă temperată are o anumită rată de autoexplozie (de obicei 0,03%).
În plus, în cazul în care există un efect de punct fierbinte în interiorul modulului, ceea ce duce la temperaturi locale ridicate, sticla modulului va produce, de asemenea, autoexplozie pe termen lung.
4. Alți factori
Proiectele fotovoltaice și centralele electrice distribuite instalate în zonele rurale și rurale, unde copiii se joacă adesea și se joacă în jur, pot provoca spargerea sticlei.

broken image

Pericolele pe care le prezintă geamurile de sticlă sparte


Atunci când sticla este spartă, protecția de siguranță a modulului fotovoltaic este redusă, iar vaporii de apă, umezeala și apa de ploaie pot pătrunde cu ușurință, provocând scurtcircuite interne și afectând grav siguranța în funcționare a centralei.

Maysun Solar utilizează sticlă special întărită în modulele sale fotovoltaice. Întărirea sticlei are ca scop creșterea rezistenței acesteia împotriva impactului vântului, nisipului și grindinei și asigurarea unei protecții pe termen lung pentru celulele solare. Călirea sticlei pentru panouri se realizează prin încălzirea sticlei la aproximativ 700°C într-un cuptor de călire orizontal și prin răcirea rapidă și uniformă a acesteia cu ajutorul aerului rece pentru a crea o tensiune de compresie uniformă la suprafață și o tensiune de tracțiune în interior, îmbunătățind în mod eficient rezistența la îndoire și la impact a sticlei. După călirea sticlei pentru panouri, rezistența sticlei poate crește de 4 până la 5 ori față de sticla normală.

Maysun, în calitate de producător profesionist de module fotovoltaice, cu o experiență de 15 ani, are o gamă largă de panouri fotovoltaice de înaltă rezistență, vă invităm să faceți clic pe buton pentru a vă informa sau pentru a răsfoi produsele noastre.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

broken image
broken image
broken image